Vedno za akcijo? Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

02/22 080 44

Delovni čas:

pon–pet: 10.00–14.00
sobota: zaprto
nedelja, prazniki: zaprto
Loading...
02/22 080 44

Delovni čas:

pon–pet: 10.00–14.00
sobota: zaprto
nedelja, prazniki: zaprto
Nazaj

TURISTIČNI BONI TUDI V SONČKU!Potrebujete pomoč?

Pokličite nas

02 22 080 44

V času izrednih razmer do preklica:
 • pon–pet: 10.00–14.00
 • sobota: zaprto
 • nedelja, prazniki: zaprto
TA TRENUTEK

SANJAMO O POČITNICAH.

Sončki nabiramo moči
za nov delovni dan.
Z vami bomo spet zjutraj.

Svetovalec

Slovenci, dobili smo domačo nalogo!

Zdi se, kot da bi Slovenci dobili domačo nalogo (če ne celo popravni izpit), da začnemo odkrivati, to, kaj nam leži pred nosom, a ne vidimo. Da začnemo spoznavati, kar se nam zdi, da dobro poznamo, a temu ni vselej tako. Ceniti zaklade, za katere se tujci vozijo tisoče kilometrov daleč, da bi jih zaužili, mi pa si ne vzamemo časa zanje.

Pokažimo in dokažimo, da smo lahko drug drugemu odlični gostitelji. Delimo nasmeške, nasvete in namige za najlepše kotičke, ko zaslišimo gostujoče narečje pred svojim vhodom. Bodimo velika družina z odprtimi vrati in srci! Dokažimo, da še vedno velja, da smo turizem predvsem ljudje.

In ko iščete idejo, v kateri delček naše prelepe deželice boste zagrizli, naredite ovinek čez Sonček.

Pri Sončku ste v dobrih rokah! Že leta veljamo za agencijo, ki v domače hotele pripelje največ slovenskih gostov. Ali poznamo te destinacije bolje kot drugi? Ali to pomeni, da imamo dobre pogoje? Ali se kaj pozna, da so mnogi hotelirji skozi leta postali naši prijatelji? Presodite sami … a nikar ne izpustite letošnje priložnosti za ugodne (ali celo brezplačne) počitnice! Pri Sončku lahko izbirate med široko turistično ponudbo, dobite nasvet in pošteno ceno.

 

 • Najpogostejša vprašanja in odgovori glede unovčevanja bonov

  Ali lahko turistični bon unovčim tudi v agenciji Sonček?
  Turistični bon lahko unovčite za počitnice v vseh slovenskih turističnih objektih, s katerimi ima Turistična agencija Sonček sklenjeno pogodbo o sodelovanju. V kolikor bi bil organizator počitnic kakšna tuja agencija, unovčitev bona ni možna. V agenciji vam bodo naši svetovalci predstavili vso ponudbo, vam svetovali in tudi poskrbeli za rezervacijo, zavarovanje, morebitna doplačila ... Podatke za unovčitev bona (osebni dokument, EMŠO …) pa predložite pri hotelski recepciji takoj ob prihodu. Natančen seznam potrebnih podatkov je razviden iz Uredbe. V kolikor znesek rezervacije presega znesek bonov, boste razliko poravnali na recepciji hotela z gotovino ali kartico.

  Koliko je vrednost turističnega bona zame in za moje družinske člane?
  Prejeli jih bodo vsi prebivalci s stalnim bivališčem v Sloveniji na dan 13. marec 2020, in sicer rojeni do vključno leta 2002 v višini 200 evrov, mlajši pa v višini 50 evrov.

  Za katere storitve lahko unovčim turistični bon?
  Z bonom lahko plačate nočitev ali nočitev z zajtrkom. Velja za vse nastanitvene obrate: hotele, počitniške domove in letovišča, turistične kmetije, planinske domove, avtokampe …

  Ali lahko doplačam polpenzion, wellness in druge storitve?
  V kolikor v objektu nudijo možnost dodatnih obrokov, wellness ter drugih storitev, lahko te doplačate v hotelu, vendar ne s turističnim bonom.

  Kdaj lahko izkoristim turistični bon?
  Boni so unovčljivi med 19. junijem in 31. decembrom 2020.

  Na koga so boni prenosljivi?
  Boni so prenosljivi med sorodniki, in sicer v ravni vrsti do drugega kolena. Do prenosa so torej upravičeni stari starši, starši in otroci. V primeru prenosa bo moral koristnik bona ponudniku storitve predložiti posebno izjavo, ki jo bo podpisal upravičenec oziroma njegov zakoniti zastopnik ali skrbnik. Podrobnejše informacije glede prenosa in koriščenja bonov so vam na voljo v Uredbi, kjer najdete tudi obrazec za prenos.

  Kaj pomeni, da lahko turistični bon unovčim v večkratnem znesku?
  Zaradi tega pravila lahko vaša družina bone res dobro izkoristi. Bon lahko unovčite za bivanje pri različnih ponudnikih in v različnih terminih. Stanje svojega bona lahko spremljate v mobilni aplikaciji eDavki.

  Kaj se zgodi, če bonov do konca leta ne porabim?
  Neizkoriščeni boni po 31.12.2020 zapadejo. Bon niso izplačljivi v denarju. Upravičenec ne bo mogel uveljavljati nikakršnega zahtevka do Republike Slovenije.

  Ali nastanejo kakšni stroški, če se potovanja ne udeležim?
  Posebni pogoji odpovedi za turistične bone: 20 € do 14 dni pred odhodom, od 13 dni do dneva odhoda oziroma neprihod v nastanitev: 50 € za aranžmaje do 300 € in 100 € za aranžmaje nad 300 €.

  Objavljene informacije (zadnji popravek 18. junija 2020) so informativne narave. Pridržujemo si pravico do spremembe, za koriščenje bonov veljajo navodila Vlade RS na dan rezervacije.

Poišči in rezerviraj
 • Zadovoljstvo potnikov

  je na prvem mestu

 • Strokovnost in prijaznost

  Sončkovih svetovalcev

 • Garancija

  najnižje cene

 • Obročna plačila

  do 12 obrokov

Vaše mnenje šteje

Draga Sončkova družina,

ljubimo potovanja in lepote krajev, ki jih obiskujemo, a žal je trenutno treba tovrstne načrte malce preložiti. Zadnjih nekaj tednov smo bili priča mnogim odpovedim potovanj, letov, zaprtju hotelov … Verjamemo, da imate mnogi vprašanja in pomisleke. O aktualnem dogajanju vas bomo zato sproti obveščali na povezavi #OSTANISONČEK.

V podporo naporom oblasti za zajezitev okužb s Covid19, predvsem pa zaradi varovanja zdravja, smo se odločili do preklica zapreti vrata vseh poslovalnic. Za vas smo dosegljivi na dežurnem e-naslovu ostanisoncek@sonchek.com oz. na kontaktih, ki jih najdete na zgornji povezavi.

Verjamemo, da, tako kot mi, tudi vi pogrešate osebni stik, a žal nam trenutne razmere narekujejo drugačne poti komunikacije. Na tak način skupaj dejavno prispevamo k zagotovitvi varnega gibanja doma in po svetu. Slednji pa čaka tam zunaj, da se kmalu ponovno vrnemo - tokrat morda zaradi sedanje izkušnje še bolj hvaležni za potovalno svobodo in neskončne možnosti, ki jih ta ponuja.

Vse dobro vam želimo.
Vaš Sonček