Vedno za akcijo? Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

02/22 080 44

Delovni čas:

pon–pet: 9.00–19.00
sobota: 9.00–15.00
nedelja, prazniki: zaprto
Loading...
02/22 080 44

Delovni čas:

pon–pet: 9.00–19.00
sobota: 9.00–15.00
nedelja, prazniki: zaprto
Nazaj

Storitve in kontakt

 • Informacije za izvedbo rezervacije

  Za vnos in potrditev rezervacije potrebujemo naslednje podatke oziroma informacije:

  Osebni podatki:
  - ime in priimek, datum rojstva ter naslov plačnika
  - imena in priimke potnikov, datume rojstev, državljanstvo (za potovanja v tujino)
  - kontaktno telefonsko številko

  Turistično zavarovanje:
  - zavarovanje rizika odpovedi: v primeru nenadne bolezni, nezgode, smrti družinske člana idr.
  - TOP zavarovanje (naše priporočilo): ob zavarovanju rizika odpovedi tudi prekinitev potovanja, zavarovanje prtljage, iskanje in reševanje ambulanto in bolnišnično oskrbo, nujne prevoze, asistenco klicnega centra v slovenskem jeziku idr. (skupaj 18 kritij)
  - odločitev glede zavarovanja je v vaši domeni, osebno vam ga toplo priporočamo – brezskrbnost na poti je namreč več kot dobrodošla
  - brošuro s podrobnimi informacijami najdete tukaj.

  Način in vrste plačil:
  - 30% ob rezervaciji, 70% najkasneje 15 dni pred odhodom
  - z gotovino v poslovalnicah ali nakazilom na TRR
  - s kreditnimi karticami Mastercard, Visa in Diners Club
  - obročno do 12 obrokov s kreditnimi karticami, ki to omogočajo (npr. Diners Club, NLB Na obroke …)
  - s posojilom Leanpay na 6, 9 ali 12 obrokov (enostavno z aplikacijo na telefonu)

  Razno:
  - ob rezervaciji se obračuna prijavnina v višini 20 € (v primeru obročnega plačila 30 €)
  - fiksno potrditev rezervacije vam pošljemo po prejemu plačila
  - sestavni del ponudbe so Splošni pogoji za potovanja

 • Turistične storitve

  Turistična agencija Sonček prodaja svoja paketna potovanja, pri katerih nastopa kot organizator potovanja, ter paketna potovanja drugih organizatorjev potovanj in posamične potovalne storitve drugih ponudnikov, pri katerih nastopa v vlogi prodajalca.

  • Skladno z določili Zakona o varovanju potrošnikov (ZVPot) je turistični paket kombinacija vsaj dveh potovalnih storitev različnih vrst, namenjenih istemu potovanju, kadar se skupek teh storitev ponuja, prodaja ali zaračunava po skupni ceni. Skupna cena paketa, razen stroškov posamičnih potovalnih storitev  (kot so na primer prevoz, nastanitev, najem vozil in morebitne druge storitve, ki niso neločljivo povezane s katero od prvih treh) vključuje tudi strošek priprave in organizacije potovanja, saj organizator potovanja potniku jamči za izvedbo celotnega paketa skladno s pogodbo o potovanju.
  • V vseh ostalih primerih prodaje potovanj govorimo o prodaji posamičnih potovalnih storitev (tudi, kadar gre za več storitev iste vrste), pri katerih potniku za skladnost s pogodbo jamči izvajalec določene storitve.
  • Kadar potnik na istem prodajnem mestu v roku 24 ur sklene več pogodb o potovanju za potovalne storitve različnih vrst, a za namen istega potovanja, govorimo o povezanem potovalnem aranžmaju, pri katerem sicer gre za skupek različnih potovalnih storitev, ki pa ni turistični paket. V tem primeru potnik plača vsako potovalno storitev posebej, ne plača pa stroška organizacije potovanja, saj le-tega ni organiziral organizator.
   Za povezan potovalni aranžma velja glede jamstva za skladnost s pogodbo enako kot v primeru prodaje posamičnih potovalnih storitev, saj gre v bistvu za enak posel. Za skladnost s pogodbo potniku za vsako potovalno storitev jamči izvajalec te storitve.
 • Cene in plačila

  Ponudbe turističnih aranžmajev se spreminjajo iz trenutka v trenutek. Prosimo, upoštevajte, da so zato ponudbe informativne in odvisne od prostih mest v trenutku rezervacije. Veljavna cena je torej tista, ki je v rezervacijskem sistemu v času rezervacije.

  Ob sklenitvi pogodbe agencija obračuna prijavnino v višini 30 €. Za takojšnja plačila se na znesek prijavnine odobrava 33,33 % popust. Za aranžmaje do 100 € znaša prijavnina 10 €.

  Kako plačati?

  - če plačujete z gotovino, si rezervacijo zagotovite z akontacijo: 30 % oz. glede na bližino odhoda več, skladno z odpovenimi stroški (naši prodajalci vam bodo to natančno pojasnili)

  - obročna plačila so mogoča s položnicami (do odhoda) ali s karticami American Express, Diners Club ali NLB na obroke (Karanta, Visa, MasterCard) na 2–12 obrokov. Podrobneje o obročnih plačilih si lahko preberete tukaj.

 • Osebni podatki in dokumenti

  Naša imena so včasih skrajšana, posodobljena, ljubkovalna ali iz drugih razlogov spremenjena. Za rezervacijo turističnega aranžmaja je potrebno podati imena potnikov, kot so zapisana v osebnih dokumentih. Tone je morda Anton, Marica Marija in Maya je Maja.

  In ko smo že pri osebnih dokumentih ... potrebovali jih boste tudi na pot. Prosimo, preverite, kateri dokument potrebujete za potovanje v tujino. Preverite tudi veljavnost osebne izkaznice ali potnega lista, večina držav namreč ob vstopu zahteva vsaj še 6 mesecev veljavne dokumente. Ljudje pogosteje ostanejo doma zaradi te administrativne prepreke, kot si morda mislite.

  Že na tem mestu vas opozarjamo tudi na vizume, ki so morda potrebni za potovanje v vašo počitniško destinacijo. Preverite cene, čas pridobivanja in druge pogoje že pred rezervacijo. Več o tem si preberite v poglavju Vizumi in cepljenja.

 • Stroški odpovedi

  Ob rezervaciji svojih počitnic se že vidimo, kako uživamo na izbrani destinaciji in delamo načrte, kaj bomo počeli. Pa vendar se včasih zalomi in na počitnice ne moremo odpotovati.

  Prosimo, da v izogib naraščajočim odpovednim stroškom (tudi do 100 %) nemudoma odpoveste svojo rezervacijo. To storite pisno v poslovalnici, kjer ste potovanje rezervirali. Višina odpovednih stroškov je odvisna od tega, koliko dni je še do predvidenega odhoda, za kateri tip potovanj gre ter kdo je organizator potovanja.

  Priporočamo, da se z odpovednimi stroški, ki se navezujejo na vaše potovanje, seznanite še pred odhodom. Pri večini letalskih vozovnic, najemu apartmajev in križarjenjih znašajo stroški odpovedi 100 % vrednosti rezervacije, ne glede na datum odpovedi.

  Najboljša pot, da se izognete visokim stroškom odpovedi, je sklenitev zavarovanja v primeru odpovedi potovanja. Več o odpovednih stroških si preberite v delu Splošnih pogojev, Potnikova odpoved potovanja.

 • Splošni pogoji za potovanje

  Hvala, ker zaupate Sončku. Trudimo se, da bi pri nas lahko dobili vse na enem mestu in to po najboljših cenah. To pomeni, da Sonček včasih ni organizator aranžmaja, ki ga vplačate pri nas. Včasih smo namreč posredniki pri prodaji in v tem primeru vas bomo opozorili, da veljajo "pravila igre" ponudnika, ki potovanje dejansko organizira. Posebej je treba biti pozoren na njegove odpovedne stroške, ki se med organizatorji pogosto razlikujejo.

  Zavarovanje odpovedi – večna dilema: da ali ne. Seveda imamo namen odpotovati in seveda bi za ta denar pojedli na počitnicah kar nekaj sladoleda. A vendar nesreča nikoli ne počiva in že enodnevni virus enega izmed družinskih članov vam lahko prepreči dolgo načrtovane počitnice. Ne tvegajte, da ostanete še brez denarja. V Sončku smo videli že preveč žalostnih obrazov, zato brez pomisleka priporočamo: zavarujte. Svetovali vam bomo, katero zavarovanje je za vas optimalno.

  Radi vandrate z nami na potovanjih z avtobusnim ali letalskim prevozom? Rezervacije potekajo tako, da zbiramo prijave za potovanje in ko zberemo ustrezno število prijavljenih, potovanje zagotovimo. Če bi vsi rezervirali le zagotovljena potovanja, se ne bi prijavil nihče in naših zanimivih potovanj sploh ne bi bilo. Zato ne čakajte z rezervacijo, čimprej se prijavite, mi pa vas po želji obveščamo, kakšno je stanje prijav. Ste opazili, da pri nekaterih potovanjih naletite na dve ceni – odvisni od števila prijavljenih? Ob rezervaciji plačate višjo ceno in v kolikor se prijavi dovolj potnikov, da velja nižja cena, vam še pred odhodom vrnemo razliko.

  Smo vam za izbran hotel rekli, da je potrebno narediti »rezervacijo na vprašanje« (RQ, request)? To je bodisi zato, ker gre za zadnje sobe v hotelu, ki jih mora potrditi hotelir, ali pa je do odhoda le še nekaj dni. V kolikor pošljemo hotelirju rezervacijo na vprašanje, pomeni njegov pozitiven odgovor tudi fiksno rezervacijo. In fiksno pomeni obvezujoče. Zato vas bomo pred takšno rezervacijo prosili za vplačilo varščine, potrudili pa se bomo, da vam čimprej zagotovimo hotelirjev odgovor.

  Potujete na počitnice z letalom? Še posebej, če potujete z otroki, je dobro vedeti, kakšne so predvidene ure poletov. Ste opazili, da jih imenujemo »predvidene«? Ja, to je zato, ker si letalske družbe pridržujejo pravico, da iz varnostnih, vremenskih, logističnih ali drugih razlogov (za katere ponavadi niti ne izvemo) prestavijo uro poleta. Na to pa žal agencije nimamo nobenega vpliva.

  Priporočamo vam, da pred potovanjem skrbno preberete Splošne pogoje.

 • Vizumi in cepljenja

  Pred potovanjem se je treba pozanimati glede veljavnosti potnih listov. Za večino držav velja, da mora biti potni list veljaven še vsaj 6 mesecev po vstopu v državo. Pozanimajte se tudi za vizume, ki so morda potrebni za potovanje v vašo počitniško destinacijo. Preverite cene, čas pridobivanja in druge pogoje že pred rezervacijo počitnic. Informacije so vam na voljo na spletni strani Ministrstva za notranje zadeve, kjer so zapisana tudi morebitna varnostna priporočila za določene države ali dele držav. Informacije, s katerimi razpolagamo, se nanašajo na slovenske državljane, ostali potniki si morajo informacije pridobiti pri institucijah svoje države.

  Pri posredovanju potnih listov za izdelavo vizumov vam z veseljem pomagamo. Naši svetovalci vas bodo seznanili s postopkom pridobivanja in z višino stroškov posredovanja.

  Na spletni strani Zdravi na pot + nazaj pa boste našli nasvete glede cepljenj za posamezne države po svetu. Na Zavodu za zdravstveno varstvo vam je za posvet na voljo tudi zdravnik ambulante za popotnike, v Sončku pa smo vam pripravili knjižico »Pripravljeni na pot?«.

 • Turistična zavarovanja

  Prepričani smo, da (bo)ste skupaj z našimi svetovalci našli počitnice, za katere boste lahko rekli, da ste dobili največ za svoj denar. A nikar ne pozabite tudi na zavarovanje. Naše dolgoletne izkušnje pravijo, da nesreče ne kaže izzivati! Še posebej je pomembno zavarovanje pred visokimi stroški odpovedi potovanja. Svetovali vam bomo, katero zavarovanje je za vaš tip rezervacije optimalno.

  V sodelovanju s priznano zavarovalnico Evropsko Turistično Zavarovanje smo vam pripravili tri osnovne tipe zavarovanj:

  TOP ZAVAROVANJE (od 16 €): odpoved, prtljaga, zdravstvene storitve v tujini, nezgodno zavarovanje, turistična asistenca … Premija pokriva kar 18 zavarovalnih kritij.

  ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE Z ASISTENCO (od 8 €): zdravstvene storitve v tujini

  ZAVAROVANJE ODPOVEDI (od 18 €): 100 % povračilo vplačanega aranžmaja pri odpovedi zaradi bolezni, poškodb, smrti v družini, elementarnih nesreč …

  Za družine ter za potovanja na Hrvaško so na voljo ugodnejši paketi zavarovanj.

  Zelo pomembno je, da gre za priznano in zanesljivo zavarovalnico, ki jo cenijo turistične agencije po vsej Evropi. V Sončku smo prepričani, da ima prav Evropsko Turistično Zavarovanje najboljše razmerje med premijo in višino zavarovalnega kritja. Razen tega vam nudijo 24-urno asistenco v slovenskem jeziku.

  Podrobneje o zavarovalnih kritjih, premija in asistenci si lahko preberete tukaj.

 • Letalske vozovnice

  Vas že srbi pod podplati in boste kmalu srečni imetnik letalske vozovnice? Potem je prav, da vam na tem mestu podamo nekaj zakonitosti, ki veljajo pri nakupu letalskih vozovnic. Najprej o ceni. Trendi v turizmu gredo v smeri dinamčinih cen in pri letalskih kartah je že dolgo tako. Cene se neprestano spreminjajo, zato je dobro ceno najbolje »zagrabiti« takoj. Prava cena je torej samo tista na trenutek rezervacije, morebitne ponudbe, ki ste jih pred tem prejeli od nas, so zgolj informativne.

  Naši prijazni svetovalci vam bodo z veseljem za kakšen dan naredili tudi opcijo za želeno letalsko vozovnico, morda celo dva ali tri dni, odvisno od pravil letalskega prevoznika. V tem primeru velja, da imate zagotovljeno svoje mesto na letalu, cena pa se lahko spremeni (zviša ali zniža). Obračuna se torej cena iz sistema, ki velja na dan rezervacije.

  Prosimo, bodite natančni pri podajanju imen potnikov, saj vsaka naknadna sprememba letalske vozovnice pomeni dodatni strošek. Ime in priimek potnika morata biti na letalski vozovnici in v potnem dokumentu identična.

  Letalskih vozovnic ni mogoče odpovedati brez stroškov, zato razmislite tudi o zavarovanju v primeru odpovedi, o katerem govorimo v poglavju Turistična zavarovanja.

 • Parkiranje, transferji in letališki hoteli

  Na počitnice se odpravljate z letalskim prevozom in že se vam porajajo številna vprašanja – kako do letališča, kje parkirati, ali bi naročili taksi ... V Sončku vam postrežemo s pravimi odgovori: nudimo možnost cenejšega parkiranja na letališčih, poskrbimo za udoben in varen transfer, na oddaljenih letališčih se pa lahko hkrati v miru naspite in brezskrbno parkirate.

  Na vašo željo vam rezerviramo prevoz na vsa bližnja letališča s prevoznikom Go Opti – bodisi iz zbirnega mesta, lahko pa tudi od doma.

  Potujete iz oddaljenega letališča in bi potovanje radi začeli spočiti? Za vas imamo zares ugodno kombinacijo »Park, sleep & fly«, kjer vam že za 95 € uredimo nočitev z zajtrkom za 2 osebi, transfer na letališče in nazaj ter parkirni prostor za vaš avto za 8 dni.

  Ne spreglejte, da lahko pri nas kupite tudi do 55 % cenejši kuponček za parkiranje na bližnjih letališčih.

  Vse o parkiranju na letališčih, o letaliških hotelih in transferjih si lahko ogledate tukaj.

 • Potovanje v ZDA

  Potujete v Združene države Amerike? Amerika je čudovita dežela, kjer vas čaka veliko doživetij, a že na vhodu vas bo pričakal strog stric in preveril, ali ustrezate njihovim poostrenim varnostnim ukrepom za vstop v državo, za katere morate poskrbeti že doma.

  Za začetek preverite potni list: za ZDA velja, da potrebujete vsaj še 6 mesecev veljaven potni list, potem ko se že vrnete domov.

  Nato je treba preko spleta pridobiti dovoljenje za potovanje (Electronic System for Travel Authorization E.S.T.A). Registracijo lahko v slovenskem jeziku opravite na spletnem naslovu: https://esta.cbp.dhs.gov. Postopek rezervacije je enostaven in hiter, traja približno 15–20 minut. Dovoljenje se načeloma odobri takoj, včasih pa lahko traja do 72 ur. V izogib nepotrebnim komplikacijam vam priporočamo, da za dovoljenje zaprosite pred samo rezervacijo letalske vozovnice oz. vsaj 72 ur pred letom.

  Ko se potrdilo izda, le-to velja za dobo dveh let, razen če pride do preklica ali poteče veljavnost potnega lista. Ob sami registraciji ni potrebno, da imate že izdelan točen načrt, kdaj boste potovali v ZDA.

  TSA (Transportation Security Administration) pa zahteva, da se osebni podatki (ime, priimek, rojstni datum) posredujejo letalski družbi, če preletite zračni prostor ZDA (npr. nekatere družbe letijo tako na Dominikansko republiko, Jamajko, Kubo, v Mehiko ...).

 • Sončkova asistenca

  Vaše zadovoljstvo in brezskrbnost sta vedno na prvem mestu! V primeru težav ali nevščečnosti smo v času vašega potovanja za vas dosegljivi vsak dan med 9. in 20. uro na dežurnem telefonu +386 51 674 000.

  Ne zvonite po toči, pozvonite takoj!

 • Obročna plačila

  do 12 obrokov

 • Zadovoljstvo potnikov

  je na prvem mestu

 • Garancija

  najnižje cene

 • Strokovnost in prijaznost

  Sončkovih svetovalcev

Vaše mnenje šteje

Draga Sončkova družina,

ljubimo potovanja in lepote krajev, ki jih obiskujemo, a žal je trenutno treba tovrstne načrte malce preložiti. Zadnjih nekaj tednov smo bili priča mnogim odpovedim potovanj, letov, zaprtju hotelov … Verjamemo, da imate mnogi vprašanja in pomisleke. O aktualnem dogajanju vas bomo zato sproti obveščali na povezavi #OSTANISONČEK.

V podporo naporom oblasti za zajezitev okužb s Covid19, predvsem pa zaradi varovanja zdravja, smo se odločili do preklica zapreti vrata vseh poslovalnic. Za vas smo dosegljivi na dežurnem e-naslovu ostanisoncek@sonchek.com oz. na kontaktih, ki jih najdete na zgornji povezavi.

Verjamemo, da, tako kot mi, tudi vi pogrešate osebni stik, a žal nam trenutne razmere narekujejo drugačne poti komunikacije. Na tak način skupaj dejavno prispevamo k zagotovitvi varnega gibanja doma in po svetu. Slednji pa čaka tam zunaj, da se kmalu ponovno vrnemo - tokrat morda zaradi sedanje izkušnje še bolj hvaležni za potovalno svobodo in neskončne možnosti, ki jih ta ponuja.

Vse dobro vam želimo.
Vaš Sonček