Vedno za akcijo? Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

02/22 080 44

Delovni čas:

pon–pet: 9.00–19.00
sobota: 9.00–15.00
nedelja, prazniki: zaprto
Loading...
02/22 080 44

Delovni čas:

pon–pet: 9.00–19.00
sobota: 9.00–15.00
nedelja, prazniki: zaprto
Nazaj

#OSTANISONČEKPotrebujete pomoč?

Pokličite nas

02 220 80 44

V času izrednih razmer do preklica:
 • pon–pet: 9.00–18.00
 • sobota: 9.00–14.00
 • nedelja, prazniki: zaprto
DANES Z VAMI

Sandra

Sončkovi svetovalci
vas pričakujemo v
klicnem centru.

Svetovalec

Draga naša Sončkova družina,

nihče ni nikoli zares pomislil, da bomo te dni tako daleč od svojih družin, prijateljev, služb …, kaj šele od nam ljubih počitniških kotičkov in vsega lepega, kar nam ti vedno znova dajo. Besedne zveze #ostani-doma najbrž nismo uporabili nikdar v svojih 27 letih »sončkovanja«. Pa vendar jo v sedanjih razmerah dosledno spoštujemo, saj sta vaše zdravje in zdravje naših sodelavcev na prvem mestu. Zato zdaj naši nasmehi, besede tolažbe in včasih tudi solze potujejo po telefonskih žicah in po e-komunikacijski poti. Poslovalnice so zaprle svoja vrata, z vami smo v stiku preko našega Dežurnega centra.
A sonce ne ugasne zaradi enega meteorja. In tudi v Sončku smo žilavi, preudarni in potrpežljivi. Damo času čas. In naravi privoščimo počitek. A ne damo naših sanj. In ne damo naše velike Sončkove družine, del katere ste tudi vi, dragi naši (so)potniki. Ko je hudo, družina vselej stopi skupaj. Ta trenutek tako stojimo ob strani vsem, ki so ali ste še vedno v tujini, vsem, ki vas skrbi, kaj bo z že vplačanimi počitnicami, in vsem, ki si enostavno želite samo spočiti misli in ohranjati vero v lepši jutri ob gledanju lepih fotografij na naših straneh Facebooka in Instagrama. Biti sonček pomeni marsikaj: biti prijazen, potrpežljiv, spoštljiv, optimističen, radoveden. Včasih tudi biti avanturističen. Pa uživantski. Upati si stopiti iz cone udobja. Spet drugič biti sonček pomeni skočiti v še večjo cono udobja in se na polno razvajati vsaj za kratek čas. Biti sonček pomeni ne obupati. Imeti vizijo. Imeti načrte. In imeti voljo za njihovo udejanjanje. Biti sonček pomeni veseliti se vsak dan znova svoje prihodnosti in je ne prepustiti v roke drugim. Se imeti rad. Sonček sam izbere smer svojega potovanja in točno ve, kam gre. Četudi se kdaj za trenutek izgubi ali spremeni pot, je to dogodivščina in ne obupuje. Sonček ljubi življenje in spoštuje sočloveka. In ko nas kdo vpraša, kdo je ciljna skupina naše agencije, mi ne naštevamo let, poklicev in dohodkov. Mi zamižimo, v mislih vidimo vaše tako dobro poznane obraze in se spominjamo vaših čudovitih lastnosti. In prav zaradi vas, članov naše drage družine, imamo za prihodnost še veliko načrtov.

Ostani Sonček tudi ti. Danes le v srcu, a že jutri spet na dogodivščinah po svetu, ko bomo morda zaradi sedanje izkušnje še bolj cenili potovalno svobodo in neskončne možnosti, ki jih ta ponuja. Mi te bomo zanje navduševali še naprej.

Vse dobro vam želimo, dragi naši, ostanite zdravi.
Radi vas imamo do sonca in nazaj!

Vaš Sonček

 • POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

  1. Kaj lahko naredim, če imam v Sončku vplačan aranžma in je organizator potovanja ali ponudnik storitve drugo podjetje?
   Za vse aranžmaje in posamične potovalne storitve, kjer nastopamo kot posrednik, še vedno velja, da vas bomo sproti obveščali o njihovem statusu. Večina ponudnikov turističnih storitev v EU in izven (hotelirji, organizatorji potovanj, ladjarji, letalski prevozniki idr.) je že uvedla izdajo vrednotnic (dobroimetja), ki omogočajo brezplačno spremembo termina ali zamenjavo aranžmaja za drug aranžma. Za aktualne informacije glede vašega aranžmaja se, prosimo, obrnite na naš Dežurni center.

  2. Kaj lahko naredim z letalsko vozovnico, ki je bila zaradi epidemije preklicana ter let odpovedan?
   Tako kot v drugih primerih bomo skrbno preverili stanje in možnosti, ki jih glede menjave termina oziroma izdaje vrednotnice (dobroimetja) za vaše kupljene vozovnice omogoča prevoznik. Za podrobnosti in nadaljnja navodila se, prosimo, obrnite na naš Dežurni center.

  3. Kaj lahko naredim, če imam v Sončku rezerviran aranžma in je Sonček organizator paketnega potovanja? 
   – Potovanje lahko že sedaj prestavite. Prejeli boste vrednotnico v višini vašega vplačila (dobroimetje), ki jo lahko izkoristite za potovanja v naši organizaciji v roku 24 mesecev od datuma izdaje vrednotnice.
   – Rezerviran aranžma lahko odpoveste že sedaj, in sicer v pisni obliki. Vašo odpoved bomo obravnavali po Sončkovih splošnih pogojih, kar pomeni, da zadržimo odstotek po odpovedni lestvici, strošek prijavnine, strošek zavarovanja, stroške vizumov in podobno. Za razliko vam bomo prav tako izdali vrednotnico z veljavnostjo 24 mesecev.
   – Več informacij o vrednotnicah najdete na povezavi https://www.gov.si/novice/2020-05-04-odpoved-turisticnih-aranzmajev-zaradi-epidemije-covid-19-vrednotnice/.

   PRIPOROČAMO: Če želite iti na potovanje, vam svetujemo, da z odpovedjo počitnic še počakate ter se tako izognete stroškom odpovedi. Če bodo okoliščine v času vašega odhoda omogočale izvedbo potovanja, se ga boste namreč lahko udeležili, v nasprotnem primeru bo potovanje odpovedano zaradi višje sile, stroškov odpovedi pa ne bomo obračunali. V kolikor pa je vaša odločitev dokončna in želite svoje potovanje preusmeriti ali odpovedati, to sporočite na naš Dežurni center.

  4. Ali zavarovanje odpovedi krije tudi strah pred potovanjem zaradi koronavirusa?
   Nobeno zavarovanje ne krije možnosti odpovedi aranžmaja s povračilom kupnine zaradi strahu pred koronavirusom. Prav tako zavarovanje ne krije povračila stroškov v primeru odpovedi potovanja zaradi okužbe s SARS-CoV-2.

 • KJE IN KDAJ SMO DOSEGLJIVI

  Vse naše poslovalnice so do nadaljnjega zaprle svoja vrata in delo poteka centralizirano iz dežurnega centra.

  DEŽURNI CENTER:
  Delovni čas: od ponedeljka do petka med 10. in 14. uro
  Telefon: 02/220 80 33
  E-naslov: ostanisoncek@sonchek.com

  Zaradi povečanega obsega dela vas prosimo za nekaj več potrpljenja pri čakanju na odgovor na vašo elektronsko pošto. Trudimo se odgovoriti v najkrajšem možnem času.

 • Zadovoljstvo potnikov

  je na prvem mestu

 • Obročna plačila

  do 12 obrokov

 • Garancija

  najnižje cene

 • Strokovnost in prijaznost

  Sončkovih svetovalcev

Vaše mnenje šteje

Draga Sončkova družina,

ljubimo potovanja in lepote krajev, ki jih obiskujemo, a žal je trenutno treba tovrstne načrte malce preložiti. Zadnjih nekaj tednov smo bili priča mnogim odpovedim potovanj, letov, zaprtju hotelov … Verjamemo, da imate mnogi vprašanja in pomisleke. O aktualnem dogajanju vas bomo zato sproti obveščali na povezavi #OSTANISONČEK.

V podporo naporom oblasti za zajezitev okužb s Covid19, predvsem pa zaradi varovanja zdravja, smo se odločili do preklica zapreti vrata vseh poslovalnic. Za vas smo dosegljivi na dežurnem e-naslovu ostanisoncek@sonchek.com oz. na kontaktih, ki jih najdete na zgornji povezavi.

Verjamemo, da, tako kot mi, tudi vi pogrešate osebni stik, a žal nam trenutne razmere narekujejo drugačne poti komunikacije. Na tak način skupaj dejavno prispevamo k zagotovitvi varnega gibanja doma in po svetu. Slednji pa čaka tam zunaj, da se kmalu ponovno vrnemo - tokrat morda zaradi sedanje izkušnje še bolj hvaležni za potovalno svobodo in neskončne možnosti, ki jih ta ponuja.

Vse dobro vam želimo.
Vaš Sonček