Vedno za akcijo? Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se!

02/22 080 44

Delovni čas:

pon–pet: 8.00–21.00
sob–ned: 9.00–17.00
Loading...
02/22 080 44

Delovni čas:

pon–pet: 8.00–21.00
sob–ned: 9.00–17.00
Nazaj

Kulinarično razvajanje v PrekmurjuPotrebujete pomoč?

Pokličite nas

02 220 80 44

V času izrednih razmer do preklica:
 • pon–pet: 9.00–14.00
 • v soboto zaprto
DANES Z VAMI

Mihaela

Sončkovi svetovalci
vas pričakujemo v
klicnem centru.

Svetovalec

Zaprite oči in si pred sabo zamislite krožnik poln vajinih najljubših jedi, na katere je chef le nekaj trenutkov prej posipal še zadnja zelišča. In zdaj sliko prestavite na teraso sodobnih počitniških hišic, kjer v spremljavi petja ptic brezskrbno srkata pijačo in kramljata. Naslednja slika se prestavi v prijetno topel termalni bazen, v katerem lebdite na hrbtu z zaprtimi očmi, hvaležni za enega najbolj doživetih vikendov vašega življenja.

 • Paket za 299 € za 2 noči/3 dni za dve osebi vključuje:

  · 2 x nočitev s polpenzionom za dve osebi
  · bogat samopostrežni zajtrk in večerja (na dan prihoda) v hotelu Livada *****
  · gourment večerjo (4 hodi) v restavraciji Kodila ali v gostilni Rajh
  · DARILO: darilna kartica čokoladnice Paserro v Tešanovcih
  · možnost zgodnjega prihoda ob 10. uri
  · pozno odjavo na dan odhoda do 16. ure
  · neomejeno kopanje v bazenih hotela Livada in Ajda
  · vstop v savne hotela v hotelu Livada in hotelu Ajda
  · neomejeno kopanje v osveženem bazenskem kompleksu Terme 3000
  · uporabo kopalnega plašča
  · uporabo novega fitnesa

  Prihodi vsak dan razen sobote, bivanje min. 2 dni. Turistična taksa in enkratna prijava se plačata pri recepciji. Dodatni dan (zajtrk in večerja v hotelu Livada) 132 € za dva.

 • Kje bomo jedli?

  Gostilna Rajh, Bakovci (JRE restavracija)

  O sebi pravijo takole ...

  "Časi se spreminjajo. Toda mi se trudimo, da ste Vi še vedno tako dobrodošli in tako zadovoljni kot v časih dedka in babice v stari Rajhovi gostilni na vasi!

  Tudi gostilna Rajh se spreminja. Vseeno pa ostaja ves čas in po svoje enaka, kot v časih dedka in babice. Le družinska tradicija se daljša in bogati, le novo pomlajuje staro in le mlado posluša izkušeno. ”Dober tek!” vam zato gostoljubno voščimo kar štiri generacije Rajhovih gostilničarjev!

  Prva v mali vaški trgovini in gostilni, kjer so točili jabolčnik, sta bila Ignac in Karolina. Potem sta dedek Geza in babica Marija začela z ocvrtimi piščanci, slavonskimi ribami, preprostimi enolončnicami, prekmurskimi pogačami in domačim kruhom. Sendvič z domačo salamo je takrat bil Rajhova specialiteta.

  Ko smo se 1969. leta preselili na sedanjo lokacijo, sta oče Ignac in mama Marta razširila ponudbo, da so začeli prihajati tudi gostje od drugod, iz Avstrije in iz cele tedanje Jugoslavije. Takrat je bila priljubljena mednarodna kuhinja in tudi v gostilni Rajh smo pekli zrezke, bifteke in morske ribe. Toda bograč, kuhana govedina, jedi na žlico, prekmurska gibanica in retaši so bili še vedno vsak dan na jedilniku!

  Leta 2005 je vodenje gostilne Rajh prevzela četrta generacija. Tanja in Damir sva se odločila, da ohraniva tradicijo, a da jo posodobiva. Jedi, ki so jih kuhali v Prekmurju nekoč, sva ohranila, a tako, da sva jih preoblikovala, jim dodala svežino, lahkotnost, mikavnost. Sodobne kuharske trende sva - v sodelovanju z babico Marijo, ki je še vedno vsako jutro prva v kuhinji, očetom Ignacem, ki je še vedno duša gostilne in stalno med gosti, ter najinima otrokoma, Valentino in Leonom, ki sta gostilniškim genom dodala še gostinsko izobrazbo v tujini -, prilagodila domačnosti in tradicionalnosti Rajhove kuhinje. Babičini in mamini recepti so ostali, a gostilna je nova, prenovljena. Stari gostje še vedno igrajo karte, a novi prihajajo in se vračajo zato, ker iz Rajhove kuhinje dobrojedcem sije pet sončkov. Lokalni proizvajalci živil in izdelkov so osnova vsake naše, tako tradicionalne kot tudi novo-prekmurske jedi, toda zdaj ima vsaka sestavina na krožniku še svoje ime, izvor, dediščino, zgodbo. Še vedno so naše odlike gostoljubnost, domačnost, pristnost, sproščenost, a zdaj si gostje vse to, v obliki Rajhovih kulinaričnih dobrot, odnesejo tudi domov.

  Ponosni smo, da ima gostilna Rajh tako bogato preteklost, a veselimo se, ker skupaj z Vami ustvarjamo prihodnost!"

  Več ...

   

  Restavracija Kodila

  Šola okusov Vivi o njih zapiše takole ...

  "Mesnica je za izlet in njena trgovina je za dobrojedski nakup. Za njo je domača gostilna, kakršnih ni več. Navzgor moraš mimo šunk, da dobiš porcijo kulinaričnega adrenalina. In potem srečaš meso ter njegovega chefa.

  Na hrenovko ali kranjsko se je včasih šlo v mesnico, zdaj pa h Kodili. Klasika je bila včasih dobra v vsaki preprosti gostilni, zdaj moraš na to h Kodili. Narezki so včasih bili le domači in danes so le trgovinski, pri Kodili pa so domači sredi trgovine. Če in ko želiš več, moraš drugje v restavracijo, pri Kodili pa v prvo nadstropje. Steaki brez kosti ali s kostjo, po želji, saj so vsi štiri tedne suho zorjeni. Mangalica je posebnost, tako kot so chefove jedi, ker kuha tako kot govori, malo kanadsko in malo prekmursko. Skratka, ko veš, kaj ješ!

  Kodila piha na dušo množičnemu okusu, hkrati pa vabi tudi dobrojedsko manjšino, je hkrati tradicionalen in moderen, toda na svoj način. Domača gostilna in steak house, šunkarna in gourmet prodajalna, malice in sendviči, enolončnice in meniji, burgerji in tomahavki, govedina in mangalica, prekmurska šunka in prekmurska gibanica. In vse to se začne s še toplimi ocvirki!

  V gostinstvu je najtežje ponujati, kar ima najraje večina, hkrati pa izstopati s kakovostjo, ki pa jo zna ceniti le manjšina. Restavracija Kodila je zato gostilna, kakršnih je pri nas najmanj, a ravno zato, ker jih to formulo skuša oponašati največ."

  Več ...

 • In nenazadnje ... Kaj bomo jedli?

  GOSTILNA RAJH

  Sončkov meni

  Pozdrav iz kuhinje

  ***

  Langaš z nastrgano tunko, hrenom in konopljinimi semeni

  ***

  Sezonska juha (trenutno bučna juha s kapljicami bučnega olja, decembra pesina s hrenom)

  ***

  glavno jed izberete sami:

  Svinjska ribica z gobjim paprikašem in zabeljeni dödoli

  ali

  Pečen smuč, pire krompir in ožgana artičoka

  ***

  Bučna tortica z malinovim sladoledom (se sezonsko spreminja)

   

  RESTAVRACIJA KODILA

  Sončkov mesni meni

  Beeftekal tartare na kruhku

  ****

  Prekmurska šunka, kuhana šunka

  Domača pašteta in ocvirki

  ***

  Šefova kremna sezonska juha

  ***

  Svinjski file v srajčki prekajene slanine

  Korenčkov pire, zelenjava

  ***

  Prekmurska gibanica

   

  Sončkov brezmesni meni

  Zelenjavni tartare

  ***

  Tris sirov, zelenjava

  ***

  Šefova kremna sezonska juha

  ***

  Sveži agnelotti, sezonski vegi nadev

  Popečeni ohrovtovi listi

  Sataraš pire

  Sveža zelenjava in zelišča

  ***

  Prekmurska gibanica

   

   

   

   

   

 • Zadovoljstvo potnikov

  je na prvem mestu

 • Obročna plačila

  do 12 obrokov

 • Garancija

  najnižje cene

 • Strokovnost in prijaznost

  Sončkovih svetovalcev

Vaše mnenje šteje

Draga Sončkova družina,

ljubimo potovanja in lepote krajev, ki jih obiskujemo, a žal je trenutno treba tovrstne načrte malce preložiti. Zadnjih nekaj tednov smo bili priča mnogim odpovedim potovanj, letov, zaprtju hotelov … Verjamemo, da imate mnogi vprašanja in pomisleke. O aktualnem dogajanju vas bomo zato sproti obveščali na povezavi #OSTANISONČEK.

V podporo naporom oblasti za zajezitev okužb s Covid19, predvsem pa zaradi varovanja zdravja, smo se odločili do preklica zapreti vrata vseh poslovalnic. Za vas smo dosegljivi na dežurnem e-naslovu ostanisoncek@sonchek.com oz. na kontaktih, ki jih najdete na zgornji povezavi.

Verjamemo, da, tako kot mi, tudi vi pogrešate osebni stik, a žal nam trenutne razmere narekujejo drugačne poti komunikacije. Na tak način skupaj dejavno prispevamo k zagotovitvi varnega gibanja doma in po svetu. Slednji pa čaka tam zunaj, da se kmalu ponovno vrnemo - tokrat morda zaradi sedanje izkušnje še bolj hvaležni za potovalno svobodo in neskončne možnosti, ki jih ta ponuja.

Vse dobro vam želimo.
Vaš Sonček